Navigon Europa

Ako ste osoba slična meni i dosta često se nađete u situaciji da ste van matične mreže a baš u tome istome momentu nemate pristup PC-u te Wifi vezi na internet, a treba ju vam upute do željenog odredišta, onda je ovo možda aplikacija za vas. Odmah na prvu ću aplikaciji dati jedan jako veliki minus a to je njezina po zamašna cijena. Aplikacija trenutno u Google Play Storu košta ni manje ni više nego 72,92 dolara. Što znači da neće biti na listi svih korisnika android smartphone  Te veliki plus a to je da nećete imati potrebu spajanja na roming podatkovnu vezu koja vam bi vam drastično povećala potrošnju za trenutni mjesec. Jer cijene internet roaming usluga su cca 5 kn na 100kb.

Kod prvog pokretanja dolazimo do možebitnog problema. Nakon što se instalirali aplikaciju potrebno je ili preko PC-a ili WIFI veze napraviti download željenih karata. Ali prije samog odabira zemalja mora se proći download od cca 500 MB, tako da preporučljivo to isto napraviti WFI vezom na vlastiti kućni internet. Također je nakon inicijalnoj downloda potrebno odabrati karte željenih zemalja te ih downlodati. To se može i naknadno, te tako ako vam zatreba nova karta lako ju možete skinuti. Te kada to obavite možete vrlo brzo početi s navigacijom.

Ugodno iznenađenje koje ćete i sami vidjeti u galeriji slika. Uopzorenje od same aplikacije o cestovnim propisima te da se ne rukujete uređjem tijekom vožnje. Kada prođete to, dočekati če vas vrlo jednostavno vizualno sučelje na hrvatskome jeziku koje se sveukupno lagano razumije i koristi. Meni se osobno sviđa pozadina koja imitira metal te ikone narančaste boje koje cijelokupnoj aplikaciji daju vrlo elegantan izgled.

Pa sada krenimo na navigaciju. Nakon kratkotrajnog čekanja povezivanja na sami GPS vrlo je jednostavno dobiti upute do željenog odradiša klikom na ionu UNOS ADRESE. Naravno prvo birate zemlju, pa grad te ulicu i kućni broj. Nakon toga odaberete načina na koji će te se kretati dali je to auto ili piješice te dobijete rutu koja vas vodi do zadane adrese. Također kao veliki plus je i to što aplikacija pamti vaša odredišta za koja ste tražili upute te to što možete u potpunosti sami planirati rutu.Glasovne upute su vrlo jasne i što je još i bolje na hrvatskom su jeziku.

Također vrlo zanimljivi dio su točke interesa koje vam mogu pomoći pri potrazi za na primjer najbližom benzinskom postajom ili u slučaju potrebe bolnicom ili ljekarnom.

Da skratim cjelokupnu priču aplikacija če zadovoljiti korisnike kojima je prijeko potrebna navigacija u stranoj zemlji a nemaju problem sa jednokratnim plaćanjem povećeg iznosa za istu jer će mu u kranjem rezultatu uistinu uštedjeti pozamašanj iznos novaca. Ali će razočarati sve ostale korisnike koji nisu spremni izdvojiti taj isti iznos. Mene osobno aplikacija je osvojila jer je vrlo uporabljiva te zadovoljava svim mojim potrebama kada se nađem u situaciji da ne znam gdje se nalazi lokacija na koju sam se uputio.

screenshot_2013-02-13-08-26-17-276x460 (1)

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY