(Skoro) totalna propast slovenačkog CSGO i DOTA turnira

Skorašnja dešavanja na The Gaming Resorts turniru podsećaju nas da ovaj region ipak i dalje nije sazreo po pitanju organizacije turnira i događaja drugog tipa, kao i da ima mesta za unapređenje profesionalizma kako kod organizatora, tako i kod kompanija sa kojima sarađuju.

Screenshot

Naime, ambiciozno najavljeni The Gaming Resort u Portorožu, sa nagradnim fondom od čak 150.000 dolara, jedva je završen. Problemi su započeli i pre nego što je turnir otvoren – računari i oprema su kasnili. Upravo zbog tog razloga, CS:GO turnir je takođe kasnio ali on nije prošao loše koliko i DOTA 2 turnir koji je zbog svega toga u potpunosti otkazan.

Potom, PC računari morali su da budu osveženi novim grafičkim kartama pogodnim za igranje CS:GO mečeva što je dovelo do skorog otkazivanja CS:GO turnira koji je potom ipak nastavljen. Zatim su timovima i igračima pasoši zadržani u policiji jer im računi za smeštaj i ishranu u hotelu nisu bili plaćeni, iako je to bila obaveza organizatora.

Ovo je bio poseban problem jer je većina timova morala da brže bolje posle turnira u Sloveniji putuje u Dubaji (pokriven u našoj drugoj vesti sa svojim problemima) a da stvar pođe gore po tim Titan, oni su završili i u bolnici sa misterioznom groznicom.

U slučaju da to nije dovoljno, kompanija zadužena za prenos mečeva otkazala je saradnju jer organizatori nisu isplatili potreban novac, ali su stvari nekako izglađene pa je stream vraćen nekoliko sati kasnije ali u slabijem kvalitetu. Ovo je dovelo i do toga da timovi moraju da menjaju svoje ugovore kako bi pristali na igranje mečeva mimo kamera a sve kako bi se turnir završio a timovi mogli da krenu za Dubai.

Saša Bulić, CEO kompanije The Gaming Resort zbog toga je dao ostavku na mesto direktora kompanije (koja je osnovana pre manje od godinu dana) a izjavio je i da se ovakve stvari neće događati kada on naredni put bude organizovao neki turnir.

Nakon svega, iako je pobeda u drugom planu, pomenimo i to da je pobednički tim Team Kinguin koji je pobedio u velikom finalu a stranica organizatora je već prepuna negativnih komentara oko toga kako će pobednici dobiti 300$ umesto planiranih 30.000 i kako su mogli da uživaju u “prvoklasnoj hrani”, aluldirajući time na trovanje hranom nekih timova. Organizatori su rekli da će se uskoro oglasiti sa zvaničnim saopštenjem. Interesantno je i da pored toga što ljudi pišu na engleskom organizatori odgovaraju isključivo na slovenačkom, što otežava da bilo ko razume šta pišu.

Sajt organizatora je inače nedostupan a Facebook stranica ne poseduje ništa od informacija pored šturog saopštenja ko je pobedio.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY